Haber

Iğdır’da Restoranlar Yemek Fiyatlarını Arttırıyor

SERDAR ÜNSAL

Iğdır İstanbul’daki restoranlar yemek fiyatlarını artırırken, şehrin meşhur yemeği bozbaşının fiyatı 80 liradan 120 liraya çıktı. Restoran sahibi Mustafa Dedei, “Bu fiyatlar böyle kalmayacak uzmanlar seçimden sonra yeni zam geleceğini söylüyor. Bakalım ne yapacağız. Zor şartlara dayanmaya çalışıyoruz. Vatandaşlar da her zamanki gibi sitem ediyor. Satışlar yüzde 50’ye düştü.” dedi. Bir vatandaş, “Halkın döneri altın döner oldu” dedi.

Iğdır’da restoranlar gıda fiyatlarını artırdı. Bir vatandaş, “100 bin liraya döner yenilmez, kıymetlidir, çok kıymetlidir. Siz onları suçta değil ette değerli görüyorsunuz” dedi. Bir başka vatandaş da, “Halkın döneri altın döner oldu. Fiyatları araştırın Tayyip’e sorun, kasaplara sorun. Kasaptaki etin ağırlığı 300-350 TL” dedi. Lokanta çalışanı ise, “Bozbaş şu an 120 lira, yakında 150 lira olacak çünkü ete zam var. Maliyetler çok yüksek. Bu iş nereye kadar giderse orada. Yapacak bir şey yok. Vatandaşın başına geliyor.”

“HAYATIN MALİYETİ NEDENİYLE ARTIYORUZ”

Restoran sahibi Mustafa Dedei, şunları söyledi:

“Artan maliyetler zam yapmamıza neden oldu. Biliyorsunuz hayat pahalılığı nedeniyle yemeklerimizi artırmak zorunda kaldık. Eskiden bazı işler ucuzdu. Bazı işler ucuzdu, şimdi ucuz iş yok. Her şey artımlı” yine buna dayanarak et, elektrik ve sebze için doğal kaynaklarımız var.Gazdaki artışlar maliyetleri artırınca biz de maliyetleri artırmak zorunda kaldık.Dönerdi, bozbastı, sebzeli ve etli sulu yemeklerin fiyatları ister istemez arttı. Bir döner 70 liraydı, şimdi 100 lira oldu, bozbaş 80 liraydı 120 oldu böyle arttı fiyatlar böyle.Uzmanlar seçimden sonra yeni zam telaşı olacak diyor. bakalım ne yapacağız zor şartlar altında dayanmaya çalışıyoruz her zamanki gibi vatandaş da sitem ediyor ne yapsın gelir yok vatandaş da şikayet etmek zorunda yani vatandaş şikayet etmek zorunda. hep cebinden çıkıyor.Satışlar yüzde 50’lere düştü. İyi bir ekonomik strateji belirlenmeli ve ekonomi buna uygun olmalıdır. Vatandaşın ekonomisinin iyi olması gerekmiyorsa bu tür düşünceler devam edecek.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

samandaghaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu